vårig fotomodellsdobbis...


när vi var i Gräfsnäs i helgen var det slående vackert med vitsippor och solsken.. passade då på att fota vår brunis i vitsippehavet.. (läs mer om helgen på mattes blogg )









Yra tappade så småningom iintresset för att vara fotomodell heeelt å hållet som synes.... men hon var tapper länge....






Måste även lägga ut bild på yra när hon övervakar Snake som åker Cross.... on vägrar släppa honom med blicken när han kör, och det går inte ha henne lös för då ska hon springa med/efter...





vet.besök och BKträning avklarat

tanden var det ingen fara med.. utan vet. (som även var tanspecialist) tyckte att Yras tänder såg jättefina ut, vilket var skönt för matte och husse att få bekräftat. Han kollade över hennes allmäntillstånd och det fanns inget att anmärka...
Yra tyckte för övrigt att det var toppenkul att komma till vet. men hon var dock lite av en aning stressad av miljön, men hon störtade in genom dörren till kliniken som om hon var skjuten ur en kanon och ansåg att det var hemskans spännande att komma dit iallafall.



Aningen trött av dofter och intryck när vi lämnade vet.kliniken kastade hon sig ner och vilade i bilen påväg mot brukshundsklubben, tydligen räckte denna färd för att YrtPyrt skulle hinna ladda om batterierna och när vi kom fram var hon pigg som en nötkärna och halvgalen som vanligt vid ankomst till BK. Trots detta gick träningen TOPPENBRA denna gången, platsliggning, inkallning, hinderhopp och alltihopa, IMPONERNADE av våran fröken och vi kände oss sådära extraextranöjda när vi åkte hem (husse var självfallet duktig han med som var lika delaktig han i det hela)!!!!
Sådanna saker som gör allt slit och tränande med hund värt mödan !!!!

Se hela bilden



 
Trevlig helg om vi inte hörs mer innan dess......

tandfen har snott en litenliten bit....

när Yratanpyrtan var en liten valptös bet hon av en litelitenpyttebit av sin hörntand som knappt är synligt om man inte dyker in i munnen på henne, (tandfen var tydligen olöst sugen på en bit av denna tand.).. vi har dock under en av dessa djupdykningar upptäckt att det finns en mörk fläck på den avbitna tanden och därav ska Yra på undersökning i morgon hos vetrinären kl. 16:00.
Vi har inte berättat för Yra att hon ska dit än, då hon kanske blir onödigt uppstressad av informationen :)

I morgon ska vi återigen iväg på allänlydnadskursen, ska bli himla skojsigt, även fast jag bara är bisittare och fikasällskap så är det hemskans skoj och inspirerande med kursen! (hoppas även på att det blir solsken så det blir en behaglig stund)

hejhej....

påskledighet = hunden får uppmärksamhet

ja det blir ju så när man är extraledig att man hinner med det där lilla extra, såsom trädgården, röjning av garderober och annat, och även hunden får ju dra nytta av att man får lite extratid hemma.

Yra har bland annat fått cyckelträning,lydnadsövningar och trädgårdsbus..
Till och med så att hon innan vi åkte på kalas (var tidiga för en gångs skull) hann med att träna lite, detta syns tydligt på bilderna nedan då vi inte brukar träna i klänning, stövlar och kavaj i vanliga fall... här kommer iallafall en hög med bilder!

platsliggning....




 berööööm av husse!!

Inkallning



svårt att bromsa vid matte när man kommer i ca 130km/h




Yra "remmen" Yrväder








allmänlydnadskurs andra gången

Igår var vi på kurs med Yra igen, husse och Yra på plan och gravid otymplig matte vid sidan av för att suga in all information som gick.

Fröken brun var inte alls lika stressad denna gången som förra men hade däremot vissa problem att ignorera de andra hundarna första halvtimman, men husse gav sig inte och tillslut funkade det galant faktiskt. Matte hade tagit med sig kameran och fotade i dimman...



Väntar på att klockan ska bli 18.



hihi undrar vad Yra ser för något smaskigt ätbart.. en litenliten hund kanske???



Nu vill jag ut på plan!!!!







Yra får sig en genomgång av kursledare Göran..






Inkallningsträning....







dobermann vs. häst med ryttare

Vår pralin är inte och kommer förmodligen aldrig att bli smart. Men att hon ibland går över till att vara mer eller mindre idiot och inte förstår sitt eget bästa kan vara aningen tröttsamt för oss i hennes omgivning.

Igår gick jag och Yra över flygrakan hem från jobbet (husse släppte av oss på vägen) Yra fick springa lös som vanligt under denna promenaden som tar ca 30min. och vi tränade lite inkallning och sådära, fuunkade faktiskt väldigt bra och matte kände sig nöjd.
Igår var det fint vårväder men det blåste ganska kraftigt, detta gjorde att man får begränsad hörsel som matte, detta resulterade i att jag inte hörde att det kom en häst med ryttare lite längre fram på en sidoväg av flygrakan som vi promenerade på. Yra upptäckte även hon ganska sent att hästen kom skrittandes, ungefär samtidigt som matte som direkt försökte kalla in så fort hon fick syn den. Yra blev totalt och brutaltjätteDÖV för matte som bara var urtråkig och skuttade med skräckinjagad förtjusning efter hästen som var det mest spännande fröken dobbis sett på länge.. tjejen som red hästen ropade till mig och frågade om jag ville att hon skulle säga till hunden att gå hem. - ja tack, och skräm henne gärna svarade jag!! så hon vände hästen och skrittade mot Yra samtidigt som hon röt till henne att gå hem.... VAD GÖR YRA DÅ?? jooo inte tusan tyckte hon det var obehagligt utan hon går ner i lekposition och tycker att den dära stora saken vill säkert leka med mig!!! Hästen skrapade lite med hoven och vände sen sin kosa igen för att få fortsätta sin ridtur... så bra tykte Yra, jag följer med!



Tillslut tack vare denna snälla ryttare som hade tålamod att vänta medans jag kämpade med att få in min trotsiga hund fick jag fatt på Yra som blev brutalt uppkopplad av en mindre munter matte...

Strax därefter mötte vid husse och tränade återigen INKALLNING!!!!!! någon gång måste det ju fungera!!!

I morgon ska vi på lydnadskursen igen vilket plötsligt känns som det är väldans behövligt  :)

A-BARN!!!!!!! (åsså har kursen startat!!!)

Jiiihooo vad skönt, Yrtpyrt har A-höfter, likväl som syskonen Freja, Stella och Fenix och lilla Filippa hade B. Skönt att veta att våra hundar är sunda och välskapta! Även roligt för Tomas & Elisabeth som fött upp våra godingar på kennel Önas Yrväder. Inom kort kommer det halvsyskon till F-kullen då mamma Fia är parad med Varvick Valdo vom Gebrannten Valde och ska ha sin kull inom det närmaste. Hoppas på att allt går bra och att det blir många fina valpar!


Hund:   S33128/2008   Önas Yrväder Furia  Födelsedatum:    2008-03-23     
Ras:   Dobermann     
Kön:   T Tatuering/tång-ID:   
Storlek:    Chip-nr:    752098100400331
Hårlag:    Far:   S31275/2007   Krutow Di Altobello
Färg:   brun m roströda tecken Mor:   S35424/2003   Cerridwen's Gavenia

Veterinärdata
Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2008-05-20Carlsson Inger öga ua
2009-03-30Djurkliniken Partille HD grad A
2009-03-30Djurkliniken Partille artros ua (0)




Igår började Yra och Husse på allmänlydnadskurs, Matte var satt på första parkett som åskådare för att även hon få ta del av kunskaperna som lärdes ut. Gidck förvånansvärt bra för att vara första urstillfället måste jag påstå!!!



ensamma tjejer...

.. jag och Yra har varit helt ensamma hemma under 3 dagar, i ren kvinnor-kan-anda har vi själva skött vedhämtning, spiseldning och hundträning/promenader + arbetet på dagarna. Men vi saknar husse båda två.. minussaldo i flocken är aldrig något att eftersträva hävdar vi bestämt!!!

Efter att Yra gjort sin HD-röntgen i måndagss var hon helt slut.. hon sov och sov, men vid 21:30 piggnade hon till och tyckte att det skulle lekas och busas, det tyckte inte vi så hon blev nedröstad. Nu väntar vi på att få svar ifrån skk på plåtarna och hoppas att vi har en frisk och sund donna, fick iallafall kontaterat att hon har alla tänder hon ska ha och ser sund ut för övrigt, dessvärre är det ett par av hennes syskon som har lite tandförluster men de skulle nog kollas med röntgen det också!!
 Det var väldigt roligt att träffa hussar/mattar/hundar från kullen och vi var på kliniken mellan ca.11-14:30, satt och pratade skit medans hundarna i tur och ordning blev "neddrogade" och röntgade + vaccinerade. Fanns även en lite kaffeautomat i väntrummet som vi satt i, den passade vi på att lensa på diverse smarrigheter :)

Igår hade vi min bästakicki hos oss, hon skulle hjälpa matte sy en amningskudde, vi började med en hundpromenad och Yra var sååå glad så att ha med en ny filur på promenad. Hon uppskattade även besöket på flera sätt, hon försökte till exempel att sitta i Kickis knä samtidigt som Kicki förökte sy på sin symaskin, Kicki tyckte iiinte att det var så behändigt.. Yra har fortfarande inte förstått varför, hon tyckte även det var underligt att kicki inte ville hålla i hennes ben och leka med hennes boll när hon ändå satt där vid köksbordet trots att Yra vid flertalet gånger gick och hämtade saker och la dem i kickis knä.
Matte ryckte in som lekkamrat, hon var inte fullt så rolig men fick duga...
När kudden var klar och vi hade pratat oss torrra i munnen åkte kicki hemåt i sin lilla röda faran, och jag och Yra gick och la oss precis slut vid 21:30 efter ett godnatt samtal med husse.. 



RSS 2.0