pannkakor & träning

Igår var vi bjudna till Nickepick, Jennybus och Milleman på pannkaka efter jobbet, och därefter tog vi med oss svart och brun dobbis till brukshundsklubben för lite träning.

Yra som inte kan koncentrera sig på något annat än sin favvokompis när Nilla är i närheten är inge vidare träningsmässigt i dessa stunder, men efter många om men, arghetsattacker på matte och husse och byte från godis till leksaksbelöning fick vi henne att träna lite lydnad med oss. Nilla däremot skötte sig betydligt bättre och känner inte samma konstanta  lekbehov behov som Yra, även om jag tror att hon tycker det är ganska skoj hon med :) .
Var nog trots allt ett jättebra träningspass för vår lilla donna, och framförallt väldans smarriga pannkakor dom tackar vi hjärtligt för likväl som sällskapet!!

På måndag är det dax att åka till Partille för HDröntgen av vår tös, detta tillsammans med diverse kullsyskon, vet inte hur många vi blir (karin eller Nilla har ni mer info att delge månne ?)men det ska bli skoj att se dom andra i kulllen, + deras mattar & hussar!



Trevlig helg på er allihopa


assistent i köket

Igår slutade matte och Yra jobba lite tidigare än vanligt... detta för att matte skulle hem och baka bullar och kransar.
Yra som tycker det är mysigt att vara hemma gick omkring och strosade, lekte lite med sin boll och naturligtvis satt ivägen för mattes fötter i största allmänhet (närhet är tydligen enormt viktigt för vår dobbis, helst ska hon sitta på ens fötter i köket så att man inte går någonstans utan förvarning, ifall hon skulle somna) så gick hon och kikade lite i fönstrerna och morrade på löv och annat som hon ansåg vara aningen hotfullt.

Det svåra när man bor i ett litet torp och har begränsat med "jäsytor" är att få saker ur vägen för dobbisnos, framförallt när dobbisnos verar kunna växa som pinoccios näsa för att nå saker. Yra ansåg nämligen att hon skulle vara första provsmakare på bullarna, och hon erbjöd sig även att slicka bort det kladdiga ägget som matte envisades med att "spilla" ner bullarna med.   Yra kunde inte förstå varför matte blev så upprörd när hon endast ville assistera på bästa sätt... inte alltid lätt att försöka vara "huslig" när man har hund,hihi




Yra långnos.........





En helt jätteovanlig dag...

.. jaaaa för idag är ingen vanlig dag för det är Yras (åh alla hennes syskons) födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA, HURRRRRAAAAAAA!!!!!

Ja, då är ens lilla fröken dobbis plötsligt ett helt år gammal, tusan så fort det går törs ja lova, Så ikväll blir det nog till att få ett tuggben av variant smarrigt för fröken!

Helgen har varit en fixar helg hemma, har målats och rensats åh grejats... åsså hundpromenad förståss, igår var vi ute i 2 timmar i skogen vilket var hättehärligt, Yra var sååå trött så trött efteråt, men då "mormor" och Rolle kom och grillade på kvällen kunde hon minsann inte sova utan var ju tvungen att vara med och underhålla gästerna, vid 21-tiden däckade hon däremot och ville inte ens vakkna när det var dax att åka till joobbet i morse... nu sover vår lilla fröken igen i Husses jobbarsstol åh tar igen den sömn hon missade igår :)



förra helgens träning

kom på att vi fotade lite under förra helgens lilla träningspass.. kommer lite bilder här...

 

 Stanna..
 Varsågod..

Lite inkallning

 


Platsliggning


 åsså ÄNTLIGEN ropar matte



Åsså lite husseträning, fot åh grejer...




Snacka om trogna ögon!!!


Åsså tränade vi lite "stå" med väldans varierat resultat.. så mycket annat som är mer intressant än matte/husse och godis när man är utomhus hihi




"handlerbyte"






blir att träna träna träna :)








man tror inte sina ögon

... satt och gick igenom innehållet i min telefon och hittade bilder från vårt första besök hos Elisabeth & Tomas (Kennel Önas Yrväder) Yra har varit sååååå liten så det är inte sant, bilderna är inte av bästa kvalitet men måste ju ändå lägga ut dom. Var en varm och skön dag, och vi fick fika i trädgården samtidigt som dom små valparna tultande omkring oss och mamma Fia låg och slappade i skuggan. Yra somnade hos oss i utemöblerna som ni ser...











Yra sover PÅ sin syster Stella.. hehe

Hemskans kul och mysigt att hitta dessa bilder....






inte längre med sin aalldeles egna stol på jobbet, nej då, hon har plötsligt fått för sig att alla stolar är hennes... och just nu framförallt husses stol... så han får stå och arbeta nu mer då Yra sover såååååå gott även om det är lite trångt... ( eller kanske bara därför)




dålig dag med skendräktighet som avslut.....

..igår hade matte & husse ingen bra dag alls, allt gick tvärt emot och var mestadels besvärligt hela dagen, (detta gällde då arbetet) allt som inte får hända hände och det var långt ifrån solsken i tillvaron...

Yra har inte varit sig själv den senaste tiden och detta har oroat hennes tvåbenta endel då vi förökt hitta diverse orsaker till hennes knasiga beteenden, hon har svårt att komma till ro, går omkring och gnyr/ylar och skäller mer än någonsin, vaktar hus och hem som om hon vore anställd på ett vaktbolag, hon har fått dille på grytlappar och försöker få tag på en hemma så fort ett eventuellt tillfälle har infunnit sig, mat är i stort sett totalt ointressant osv..
Under lunchen igår tog matte med sig vår (numera) gaphals ut på promenad så hon fick göra ifrån sig och skutta va sig lite av springöverflödet i kroppen, när vi kom in igen satte sig Yra på stolen bredvid matte (som vanligt) då ser matte att något ljustgult kommer ur hennes ena tutte, efter en snabb undersökning märker jag att det även kommer ur en till spene på henne, eftersom det är nästan varliknande ringer jag djursjukhuset. Kvinnan jag talar med konstaterar efter ca. 38 sekunder av vårt samtal att hon är skendräktig och att det inte var någon större fara utan att vi skulle aktivera henne, se till att hon inte snuttade på sig själv och sådär... jahapp se där.. 

Började genast undra om Yrtpyrt sympatiserar med sin olöst gravida matte.....

Vi avslutade dagen med att husse släppte oss påvägen hem och vi promenerade en dryg halvtimma, lekte apport och övade inkallning. Sen tränade vi lite i köket när vi kom hem och Yra somnade sött vid 21-tiden...

så ser vårt hundläge ut för stunden......



 

besök på brukshundsklubben med nosarbete

Igår kväll åkte vi en sväng till brukshundsklubben för att se om dom hade några kurser att erbjuda nu i vår.. det hade dom eventuellt så dom skulle höra av sig.

Efter att ha småpratat lite med folket i klubbstugan tog vi ut Yra så hon fick scanna av området lite.. JÖSSES som hennes nos fick arbeta hihi... gick knappt få kontakt med henne överhuvudtaget dofterna tog totalt löverhanden, och som om det inte vore nog var det ju ANDRA hundar där som man INTE fick leka med... stackars Yran förstod ingenting... Matte fick tillslut köra några enkla lydnadsövningar med henne trots alla störningsmomenten, sen gav vi oss och åkte hem.. Yra somnade strax innan 21 och vaknade inte förrän husse drog upp henne ur bädden vid 6:30.. tog på krafterna tydligen :)

Bara att konstatera att vi behöver mer brukshundsklubbstid med fröken !!



vårkänslor, hundträning & förlovning

I lördags var det så fint vöder att det spratt av vårkänslor i hela kroppen.
Vi mer eller mindre tvingade med barnen ut i det fina vädret och det blev långpromenad med hund, barnen tog med sig en tennisboll och insåg att det nog var ganska sköntoch kul att komma ut trots invändningarna innan promenadstart!
Naturligtvis var kameran med.....



 ganska glada barn ändå!!!





haha skojspringkort..



inte en endaste liten tass i backen...



valla in flocken å leka med tennisboll samtidigt är körigt...





kom igen då, spring med mig!!














törstig = slicka på is



J & J & J i storleksordning
 




möte med annan hund är intressant!!


 snart börjar det knoppa
 dröjer inte länge förrän det är grönt...





Skapat en bandybana!! (höll på att inte få med dom hem)



Yra hittade två nya kompisar, som var aningen otäcka enligt henne




I söndags åkte vi ut till min bror för att träna hund, när vi kom dit var han mitt uppe i att träna upplet med Gizmo, och när han hade fått sitt pass fick Yra prova på, med störningsmoment i form av två flatar i koppel som tittade på.







Ceasar tyckte att livet var aningen orättvisst och trots att han redan gjort ett träningpass var han missunsam till Gizmos träning....




Agerar störning åt Yra...



åh så var det dax för Yrvädret (som gör skäl för sitt namn)
När hon hade gjort några svängar via "störningsmomenten" kom hon faktiskt igång med upplet på riktigt...





Och sen avslutades det hela med "hopp & lek"





Yra förstod inte riktigt hanarnas nosintresse utan passade på att sno Ceasars pinne under tiden...





♥I söndags var för övrigt ingen vanlig dag, utan dagen vi förlovade oss....... ♥






RSS 2.0