Troligtvis urinvägsinfektion....

..ringde till djursjukhuset idag då Yra har kissat mer än vanligt och till och med gjorde ifrån sig en olycka i bädden inatt, (så att hon väckte upp matte och husse som tillsammans med skamsen och aningen uppstressad hund fick sätta och och kolla på en gammal repris av Ally mc.beal vid 02:00 snåret tilll vi alla kunde lägga oss och somna om igen) som vanligt vid ändrat beteende hos sin fyrbenta älskling blir man aningen orolig. Djursjukhuset ansåg dock inte att vi skulle ta så allvarligt på det, utan att det troligtvis handlar om en urinvägsinfektion, så vi ska ge henne C-vitamin och sen återkomma om hon får besvär/ont eller beter sig annorlunda... pheeeww det var skönt, så jag ska iväg och inhandla C-vitaminpiller till fröken sen har jag tänkt...





 

äventyr i jättadalen och födelsdagskalas.

I helgen åkte vi till Skövde på lördagen och strosade runt på stan en stund, åkte sedan för att fika hos mattes kompis Kicki, detta resulterade i att Yra fick vara i bilen ganska länge, matte & husse som hade aningen dåligt samvete hade bestämt sig för att stanna någonstans på vägen hem för att hunden skulle få sitt, så det blev ett sko/jackabyte på vägen (stövel bytte plats med graningakänga) och så stannade vi i Öglunda (http://www.vastsverige.com/templates/product____6248.aspx?prodId=42728) för att promenera lite i jättadalen. Vi trodde inte att detta skulle vara någon sådär jättejobbig vandring, VI TRODDE FEL, det visade sig att det var höjdskillnader utan dess like och massa snö att pulsa omkring i, men när vi väl kom upp och fick se utsikten var det helt klart värt det, rundan vi valde var även mycket längre än vad vi hade tänkt oss, och både vi + hund var helt slut när det var över, men jösses vilken naturupplevelse.
Matte fick även uppleva att hennes kropp plötsligt har mycket mer att bära på än innan och kände sig som 150 år ungeför när hon nådde toppen.... men det var bara att traska på ( var för övrigt inte smidigare nedför)
Under hela promenaden svor matte sig även fördärvad över att kameran låg kvar i bilen och INTE var med på detta vackra äventyr, skit oxå!

Kameran var däremot framme under söndagen då det var kalasdax på knektängen, Yra  fick inte vara med  i köket utan var instängd bakom kompostgaller i sovrummet, det tyckte hon INTE om, men då brorsans sambo är gipsad efter knäskada var det inte äge att ha en översocial dobbis med vid fikabordet... Yra blev tjurig tonåring och la sig i matte & husses säng, fastän att hon VET att hon inte får...

 Uppror

 snääällla kan jag inte få vara med....



På kvällen när gästerna hade åkt hem till sitt och det var undanplockat började matte med lite matlagning, under tiden tortillan blev färdig tänkte matte kika lite på tv (observera att hon är läcker i förklädet) Yra tyckte att det var ett ypperligt tillfällen att pussa/busa/leka med matte.. och husse kom med kameran snabbt som tusan eftersom matte höll på att garva ihjäl sig när Yra kittlades!!!







Inte alltid kul på jobbet...

.. som ni kanske förstått vid det här laget så "jobbar" Yra tillsammans med oss på dagarna. Hon är väl inte direkt administrativt lagd utan äter helst upp post-it lappar och annat om hon får chansen, pennor och allt kontormaterial som kommer för nära hennes nos kan med största sannolikhet räkna med att dess liv är över. Så vi får passa vad som ligger i dobbishöjd när vi inte är i närheten.

Yra trivs ganska bra på jiobbet, framförallt sedan hon fick en egen stol brevid matte alldeles vid fönstret/elementet där hon tillbringar relativt stor del av dagen med att sova, kolla ut genom fönstret och eventuellt skälla på förbipasserande som inte fått hennes tillstånd att visstas på området.



Men ibland blir fröken brun riktigt uttråkad..... detta resulterar i att hon prövar alla möjliga sätt för att få igång matte eller husse till eventuell lek, eller så leker hon med sin leksak själv och röjer runt som en tornado på kontoret...

Idag åkte kameran fram under hennes aktiva stund....

(den röda leksaken fick Yra när hon flyttade in hos oss förra året, den var då en tygfrisby utan fransar och inte en tygring med fransar)

 Försöker få igång husse





När inte husse vill leka väntas en stund på att någon roligare ska entra kontoret..

 matte då, kom igen... ououououhh



NIII ÄÄÄÄR TRÅÅÅKIGA!!!!

 deppig...

 leka med mig?



 















Tröttnat!!!!

Så kan en liten stund på jobbet se ut........





liten drös av foton.....

Det är såååå gött att sova på rygg!!















På promenad med Eda, Fia, Pascall, Wej, Husse å Matte i Skälvum....













Wej fick låna en något stor jacka....







Taxar med vilja.... (en hare eller två som rusade iväg)




















Åsså var matte igång med kameran igen...














BrunFyrbentTonåring

Vi misstänker att vår hund har gått och blivet tonåring.

Det sista har hon inte riktigt varit sig lik, och kommit in i riktiga djävulshummörsfaser under dagen. Hon gör allt för att retas och det verkar som att det är bättre ju mer hon kan reta upp oss och få uppmärksamhet, för det är just det, hon törstar efter att få vara i centrum och få uppmärksamhet. Pratar man i telefon står hon brevid och ylar tills hon (enligt henne) får sin vilja igenom och samtalet avslutas. Kramar vi varandra ska hon buffa och hoppa och vara med, hon biter i saker hon VET att hon inte får, putter ner allt inom räckhåll med nosen. Är hon ensam i ett rum ylar/gapar/vrålar hon tills någon kommer och gör henne sällskap.
Detta är naturligtvis ganska påfrestande för matte och husse eftersom det har pågått i ca 1½ vecka nu, och framförallt när hon för övrigt blivet mycketmycket lugnare till sinnet över det stora hela efter löpet, så dessa "småperioder" av hormonrubbningar eller vad tusan det beror på känns var gång som ett nederlag nu när man vant sig vid att hunden börjat växa till sig rent mentalt.

Så nu är det hårdträning på schemat för att forma denna tonåring till det vi vill ha :) och så få henne att försöka sluta forma oss efter det hon vill ha :)

Har inga skojiga bilder idag så det blir några gamla som inte publiserats tidigaree.

Trevlig helg...






dammsugarförsäljare!

Igår hade vi en såndäringa dammsugarförsäljare hemma som "sanerade" vår säng, vi hade föraviserat redan i telefon at vi ABSOLUT inte skulle köpa något, men då dom ville komma ändå, just för att sängsanera så fick dom väl skicka dit sin säljare då.
Det visade sig att vår försäljare var en 19-årig pratglad figur utan några hämningar, och det blev ett ganska underhållande besök, och sängen blev ren.



Yra, som INTE tycker om dammsugare och även  är en släng av översocial fick vara i bilen under besöket, mest för att vi var rädda att hon annars skulle tro att den dyra maskinen var en leksak, eller att försäljarkillen var där för att underhålla henne (hon verkar tro att alla som kommer in i vårt hem har den uppgiften). Så när han hade plockat ihop alla sina pryttlar och lämnat vårt lilla hem fick hon komma in igen. Fröken brun började ana oråd redan ute i trädgården, någonharvarithemmahosmig -  utanminvetskapkänslan infann sig hos henne.. så när hon kom in blev hon som tokig. Hon undersökte varje vrå i hela köket och letade och letade efter denne obehaglige villevessla som smugit runt i hennes hus.
När hon inte hittade någon rusade hon ut i hallen och hoppade upp på dörren, som naturligtvis inte var helt stängd, ut flög dobermann och fortsatte sitt sökande i trädgården, efter flög arg husse och tillrättavisade hund och förklarade att man INTE springer ut själv i någon trädgård utan tillåtelse.

Dobbis som genast tyckte livet blev en aning deppig satt och tjurade i hallen, vi tog på oss och tog en kvällspromenad i månskenet.
Åter glad igen (inte farligt långsint) och mätt efter kvällsmålet  somnade fröken fyrbent vid 21-tiden......


RSS 2.0