vår fotomodell har fått ställa upp på bild igen

Ibland när inte vår "stora bil finns hemma får vi åka liten bil istället, och ibland är det ju även så att hunden måste med. Vi är inte överförtjusta att ha lös hund, men när inte det går plats med bur får det bli så korta sträcker.
Yra finner dock inget problem i detta, hon htta (o)bekväma sätt att sova på och gillar att ha full kontroll och även utsikt!



 


"Ta höger här framme matte"



Åååh kolla vi e hemma!!!

Idag när det värsta regnet bestämt sig för att fly iväg gcik matte och Yra ut på skogspromenad. Yra sprang nästan benen av sig som vanligt och vi tränade på inkallning.
Matte upptäkte att det fanns kantareller längs vägen, men så fort hon böjde sig ner för att plocka en var det en tass eller nos som ville med. Fick ge upp svampletande efter ett tag då Yra hade alldeles för mycket intresse  det gula guldet som hon försökte nosa/gräva sönder.

 jiiiiihoooooo



Här kanske det finns svamp?



Fartränder.... ofrånkomlgt när det gäller hund i skogen

 meeeen kom då matte...



BuS med NyA bästa kompisen

Total lycka i Yras liv då hon funnit sig en vän av samma sort som hon själv, fast mer svart och med något anorlunda utforming på öronen. Hennes nya bästa vän med lika mycket energi och bus i sig som henne själv heter Nilla och är några månder äldre än Yra!

 Nilla (renhornet) snygging

 Yra är något mndre än Nilla men försöker så gott hon kan att komma ikapp henne, och brotta ner henne!

 "No one put´s babay in a corner"



En med och en utan svans!!!!!!!! lite gulligt!

 



Att få två lekglada valpar att sitta stilla samtidigt för fotografering är INTE så lätt törs ja lova!

 








Snyggingen Mille är med och övervakar så ingen råkar illa ut under leken!


bilder från helgen!



 helgen var det stora flyttaredagen för farmor, då smet matte och barnen iväg på stan, åkte paddan käka glass och mös medans dom andra flyttade alla sakerna. Yrapyra fick sova i bilen, men var med på äventyr i Nolhagaparken i Alingsås. 

 Väntar på att Paddan ska lägga till... varmt och skönt

 Ombord

 Jake the Snake tar kort på matte med finger ivägen och motljus. Lyckat av honom ändå att hon syns!! bäste snakas!!


Nolhagaparken!

Kul ställe tyckte Yra, MEN ni skulle sett vilka konstiga filurer det fanns!!!!!

 Aningen misstänksam mot omvärlden

 Stanna där inne, ni är läskiga!!

 Yra spanar n färgstarka fåglar..

 hanneman tränar med Yra på köksgolvet!

I söndags åkte vi ut för att leta svamp, blev ett stopp vid Vänern!!

 Undrar just vad hon funderar på vår snygging.

 

 Väääääärldens största vattenskål!!!!

 mera törstig!!!



lite bilder igen på blandade aktiviteter

 Påväg upp på kinnekulle  ovanför molnen

 Lång och även hal trappa, Yra tog den branta backen med husse istället.

 Billiga sommarjobbare!!!

 I AUGUSTI???????

 Trollskog, myyysigt!

 Vart gick Husse?????


Bus på ängen med Matte!

 va va de´?

 Det är lugnt matte ja kollar, (obs Yra ligger ner i kurvan)

 Ingen fara, nu kommer jag tillbaka....

 Jiihoooooo......!

  tappat ett öra månne???

 Ansträngande pass, får en rast innan maten!



"Jaa drar min Truckdriver sooooooong 24 meter lång". Snyggaste Truckerdobbisen någonsin... har du tagit "av dig din truckerkeps"????

 man får inte vara i sängen.. men lite mys blev det allafall med matte häromdagen, Yra stortrivdes, och matte med :)

har inte hunnit med riktigt

så det har inte blivet någon uppdaterad på Yras lilla sida på ett tag.

Yra mår bra, och är superglad heeeela tiden...  vissa dagar har hon dock lite väl mycket energi i ren valpanda och får aldrig nog av lek, springa fram och tillbaka i huset och tuggbensaktivitet. får nästan använda våld för att få henne att lugna ner sig ibland när hon kommit upp i varv ordentligt och slirar fram på laminatgolvet i full kariär.. hehe.


Förra veckan hade matte och Yra lek och träning på köksgolvet. vi hade jätteroligt båda två, och höll som bäst på att kampa om en leksak när det plötlsigt lät, klink klink klink klinkklink klink på köksgolvet, både jag och Yra stannade upp i leken, lilltösen lade huvudet på sned och stirrade på köksgolvet... där låg hennes ena kindtand, jösses så förvånad hon blev. hon spottade ut leksaken och började smacka med tungan som var röd av tandlossaarblod... hihi.. matte fick en uns av dåligt samvete först och ansåg sig välsdans skyldigt till att "slitet" ut lilla Yrapyras tand.. när jag senare såg att den nya stora tanden faktiskt var på väg ut så förstod jag att det inte var jag som varit för brutal utan att det troligtvis hade hänt ändå, phew tur!! :)

I helgen har vi hadt en såndära skön helg.. med lite utflykter och famijlesammankomster.

Söndagen hade vi som naturdag, först åkte vi till Hällekis och gick någon timma och sen åkte vi iväg och plockade svamp.. vår lilla naturkära tjej tyckte at livet var toppen och studsade omkring som en liten hoppetossa i skog och mark och tyckte att livet var härligt. Varje gång matte eller husse böjde sig ner för att plocka upp svampar var det en dobbisnos där som ville hjälpa till, tyvärr själpte det nog mer men Yra var sååå glad ändå sååå.. kommer lite bilder senare.

                                

Yra som tycker att vatten är relativt obehagligt och mest till för att drickas (regn, vattenpölar och duschen är ganska otäcka och hon tycker det är opålitliga saker som man ska närma sig långsamt och med respekt :) ) men i stundens hetta i skogen när man är världens gladaste dobermann, kan tydligen det mest obehagliga hända när man hoppar över små bäckar som rinner lite överallt, plötsligt missbedömmer man sitt skitsnyggavalpklumpigahopp och hamnar med halva kroppen i vattnet... brrr sa Yra, fnös.. kollade för säkerhets skull lite surt på husse ifall det var han som orsakat det ofrivilliga doppet.. och ruskar på sig... stackar snuttan... men det dröjde inte länge förrän det var full fart igen och  och faktiskt var i vattent några gånger till... hihi..

Igår när matte kom hem från jobbet vid 18-tiden tog hon och Yra en regnpromenad,,, till en början var det inte så farligt men ju längre hemifrån vi kom desto mer ÖSTE det ner...  blev en rask och väldans blöt promenad som gjorde det väldans mysigt att komma hem till dukat kvällsmatsbord och en varm kopp te, världens bästa HUSSE, puss till dig från oss!!!



Lite svalare


Den hetaste sommarvärmen har i helgen beslutat sig för att åka någon annanstans, hur skönt det än mår vara med värmen är det skönt för både männsika och djur att få lite andrum och friskare luft. Detta har gjort att vi denna helgen orkat lite mer aktivitet, Skogspromenad och bus bland annat! Yra har tyckt att detta varit fantastiskt och som grädde på moset få full uppmärksamhet av både matte och husse!!




Yras tassar är en av de 100-tals saker med henne som är sådära extra goá. Klart en utav dom måste fnnas med på bild!!! Visst vill man bara ta i den!

 JA TAR`N!!!!!

 Yra älskar skogen och promenader där omkring, om hon fick bestämma hade vi bott i en liten trädkoja så hon kunde springa fritt där för jämnan!!

 HUSSEEEE vars är du?? jag hör dig men ser dig inte!!

 DÄÄÄR, nu jäklar kommer jag!!!



Sommarens mest misslyckade + roligaste kort på Yra, se svansen och bakhasen bakom trädet, tusan bra gjort att få plats bakom den smala stammen!!!

 HIGH 5 Husse!!



" i belive i can fly" ????



solig promenad

Idag har mattes kompis Kicki varit på besök för att rå om matte litegranna, då passades det på att gå på promenad... det var tyvärr  varmaste laget både för människor och hund, men motion fick vi iallafall och Yra tyckte att det var spännande att gå en ny runda!!

 Matte, ja vill ha vatten!!!

 Däråt är hem!!!

 
När vi kom hem drack Yra olöst mycket vatten, sedan kastade hon sig på det svala olvet och gnagde lite tafatt på sitt tuggben, denna promenaden var tydligen det mest ansträngande hon gjort  livet!!!!


Igår kväll när vi var ut på kvällskiss var jag bara tvungen att ta ´lite bilder, så fantastiskt vackert!!!








 

RSS 2.0