hundträning

nu tusan börjar man känna för hundträning igen, jösses så kul vi hade i helgen.

Vi var i skogen med Yra som var så LYCKLIG hon trodde nog ett tag att hon aldrig mer skulle få komma ut i skog och mark, och jag kan inte klandra henne, denna vintern har förhoppningen om att dte någonsin ska börjat töa varit som bortblåst.

Vi tränade spår, upplet, apportering, inkallning och leksaksbyte med Yra i lördags, det gick KANON trots det långa uppehållet och hon sken som en sol heeela tiden. Direkt efter åkte vi in till Lidköping för socialträning, gick hur bra som helst det också, det var MASSOR med folk som tyckte att lönen skulle spenderas akut och tydligen även brutalt med tanke på hur dom tryckte sig fram i folkmassorna, och Yra skötte sig som en prinsessa, riktikt roligt.

Hon sov resten av dagen och kvällen efter det aningen intesiva tränispasset!
Nu jäklar är vi igång igen :)


I tisdags..

.. fyllde Yra och hennes syskon två år.

I våran familj firade vi med ett JÄTTEstort tuggben, Yra fick hela själv då ingen ville vara med och dela men hon var lika lycklig ändå!

Grattis alla F-syskon i efterskott, och tack Kennel Önas Yrväder för vår underbara hund!


det våras

äntligen börjar man få en liten föraning om att våren kanske ändå eventuellt kommer dyka upp även i år. Bara att snön börjar försvinna från gatorna är upplyftande för humöret tycker jag, att sedan solen valt att berikas oss med sitt umgänge relativt ofta det senaste är skönt både för själen och humöret.

Hundträningen har ju helt klart blivet lidande denna vinter, men vi har gjort tappra förök med letaövningar i snön, budföring och annat smått och gott, när det inte varit närmare 25 minusgrader vill säga, då har varken vi eller Yra varit så aktiva utomhus.

Ju större Hedvig blir desto roligare tycker hon att det är med "sin" dobermann, det är helt klart hennes bästa leksak, kommer till och med före kökslådor och mammas handväska vilket annars ligger med på lektopplistan. Och det bästa utav allt är nog att hennes känslor är besvarade, Yra tycker det är sååå mysigt med lillalillmatte, främst att tvätta henne efter måltid!

I helgen ska Yra bo på pensionat, det gillar hon för då får man LEKA, hundarna rastas alltid lösa och detta gillar Yra skarpt, och i helgen är det inte mindre än 7 hundar förutom henne på plats, tror hon kommer sova en vecka när hon kommer hem. Matte, Husse och Hedda ska nämligen iväg på en miniweekend och lyxa på hotell!

Lägger ut lite bilder!










Bättre sent än aldrig??

Förra året den 9 maj 2009  MHtestades Yra ihop med sina kullsyskon. Jag var olöst Jättegravid och vaggade runt i skogen. Var en toppenrolig dag och alla jyckarna skötte sig galant.
Vad som är så himla kontigt är att just Yras MH aldrig blivet registrerat på SKK (de andra syskonen har fungerat problemfritt), och efter lite forskning med hjälp av Karin (tack du är bäst) så mailade jag SKK (via telefon var det inte så lätt att få tag på rätt människa) och PLÖTSLIGT dök Yras Mh upp på något skrivbord i någon hög och registrerades in häromdagen, fantastiskt att detta skulle ta drygt 9 månader... jaja tänkte att jag iallafall kan lägga ut reslutatet nu när det finns :)

UDDEVALZA MENTALBESKR.HUND SBK
2009-05-09 Domare 1 RUSSBERG INGER  
  Känd mental status    
  1a.Kontakt hälsning:   4    
  1b.Kontakt samarb.:   3    
  1c.Kontakt hantering:   3    
  2a.Lek 1 leklust:   5    
  2b.Lek 1 gripande:   3    
  2c.Lek 1 grip/dragk:   4    
  3a 1.Förföljande:   4    
  3a 2.Förföljande:   4    
  3b 1.Gripande:   4    
  3b 2.Gripande:   4    
  4.Aktivitet:   2    
  5a.Avst.lek intresse:   4    
  5b.Avst.lek hot/aggr:   1    
  5c.Avst.lek nyfiken:   3    
  5d.Avst.lek leklust:   4    
  5e.Avst.lek samarb.:   3    
  6a.Överr. rädsla:   3    
  6b.Överr. hot/agg:   1    
  6c.Överr. nyfikenhet:   1    
  6d.Överr. kv. rädsla:   2    
  6e.Överr. kv. intr.:   1    
  7a.Ljud rädsla:   2    
  7b.Ljud nyfikenhet:   4    
  7c.Ljud kv. rädsla:   2    
  7d.Ljud kv. intresse:   1    
  8a.Spöken hot/agg:   2    
  8b.Spöken kontroll:   5    
  8c.Spöken rädsla:   4    
  8d.Spöken nyfikenhet:   2    
  8e.Spöken kontakt:   4    
  9a.Lek 2 leklust:   4    
  9b.Lek 2 gripande:   4    
  10.Skott:   1

RSS 2.0