BrunFyrbentTonåring

Vi misstänker att vår hund har gått och blivet tonåring.

Det sista har hon inte riktigt varit sig lik, och kommit in i riktiga djävulshummörsfaser under dagen. Hon gör allt för att retas och det verkar som att det är bättre ju mer hon kan reta upp oss och få uppmärksamhet, för det är just det, hon törstar efter att få vara i centrum och få uppmärksamhet. Pratar man i telefon står hon brevid och ylar tills hon (enligt henne) får sin vilja igenom och samtalet avslutas. Kramar vi varandra ska hon buffa och hoppa och vara med, hon biter i saker hon VET att hon inte får, putter ner allt inom räckhåll med nosen. Är hon ensam i ett rum ylar/gapar/vrålar hon tills någon kommer och gör henne sällskap.
Detta är naturligtvis ganska påfrestande för matte och husse eftersom det har pågått i ca 1½ vecka nu, och framförallt när hon för övrigt blivet mycketmycket lugnare till sinnet över det stora hela efter löpet, så dessa "småperioder" av hormonrubbningar eller vad tusan det beror på känns var gång som ett nederlag nu när man vant sig vid att hunden börjat växa till sig rent mentalt.

Så nu är det hårdträning på schemat för att forma denna tonåring till det vi vill ha :) och så få henne att försöka sluta forma oss efter det hon vill ha :)

Har inga skojiga bilder idag så det blir några gamla som inte publiserats tidigaree.

Trevlig helg...






Kommentarer
Postat av: Solweig

Det är inte lätta att vara tonåring säkert lika jobbigt för en hund som människa.

Kram

2009-02-06 @ 18:21:00
Postat av: Anonym

Hihi, bra träning inför kommande trots med bäbben. Eller ni skall väl ha ett A-barn utan trots, du vet som våra små änglar = )

♥ Kram C ♥

2009-02-09 @ 17:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0