har inte hunnit med riktigt

så det har inte blivet någon uppdaterad på Yras lilla sida på ett tag.

Yra mår bra, och är superglad heeeela tiden...  vissa dagar har hon dock lite väl mycket energi i ren valpanda och får aldrig nog av lek, springa fram och tillbaka i huset och tuggbensaktivitet. får nästan använda våld för att få henne att lugna ner sig ibland när hon kommit upp i varv ordentligt och slirar fram på laminatgolvet i full kariär.. hehe.


Förra veckan hade matte och Yra lek och träning på köksgolvet. vi hade jätteroligt båda två, och höll som bäst på att kampa om en leksak när det plötlsigt lät, klink klink klink klinkklink klink på köksgolvet, både jag och Yra stannade upp i leken, lilltösen lade huvudet på sned och stirrade på köksgolvet... där låg hennes ena kindtand, jösses så förvånad hon blev. hon spottade ut leksaken och började smacka med tungan som var röd av tandlossaarblod... hihi.. matte fick en uns av dåligt samvete först och ansåg sig välsdans skyldigt till att "slitet" ut lilla Yrapyras tand.. när jag senare såg att den nya stora tanden faktiskt var på väg ut så förstod jag att det inte var jag som varit för brutal utan att det troligtvis hade hänt ändå, phew tur!! :)

I helgen har vi hadt en såndära skön helg.. med lite utflykter och famijlesammankomster.

Söndagen hade vi som naturdag, först åkte vi till Hällekis och gick någon timma och sen åkte vi iväg och plockade svamp.. vår lilla naturkära tjej tyckte at livet var toppen och studsade omkring som en liten hoppetossa i skog och mark och tyckte att livet var härligt. Varje gång matte eller husse böjde sig ner för att plocka upp svampar var det en dobbisnos där som ville hjälpa till, tyvärr själpte det nog mer men Yra var sååå glad ändå sååå.. kommer lite bilder senare.

                                

Yra som tycker att vatten är relativt obehagligt och mest till för att drickas (regn, vattenpölar och duschen är ganska otäcka och hon tycker det är opålitliga saker som man ska närma sig långsamt och med respekt :) ) men i stundens hetta i skogen när man är världens gladaste dobermann, kan tydligen det mest obehagliga hända när man hoppar över små bäckar som rinner lite överallt, plötsligt missbedömmer man sitt skitsnyggavalpklumpigahopp och hamnar med halva kroppen i vattnet... brrr sa Yra, fnös.. kollade för säkerhets skull lite surt på husse ifall det var han som orsakat det ofrivilliga doppet.. och ruskar på sig... stackar snuttan... men det dröjde inte länge förrän det var full fart igen och  och faktiskt var i vattent några gånger till... hihi..

Igår när matte kom hem från jobbet vid 18-tiden tog hon och Yra en regnpromenad,,, till en början var det inte så farligt men ju längre hemifrån vi kom desto mer ÖSTE det ner...  blev en rask och väldans blöt promenad som gjorde det väldans mysigt att komma hem till dukat kvällsmatsbord och en varm kopp te, världens bästa HUSSE, puss till dig från oss!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0