Sakletardobbis

Vår hund gillar att leta efter intressanta saker (enligt henne bör tilläggas) när vi är ute... därav tycker hon av vägdiken är rena skattkammaren, och trots att hon aldrig sett pippi långstrump har hon utnämt sig själv som den bästa sakletaren någonsin.
Idag är matte hemma och pluggar, och efter att husse varit hemma med lte lunch till oss tog vi på oss varma kläder, då det plötsligt blivet görakallt ute, och gick på promenad. Matte hade bestämt sg för en av skogsrundorna och detta betyder att man måste gå längst med vägen en bit, dvs vid diket.... Yra försökte som vanligt att få ta med sig diverse saker hem, men som vanligt tillät inte tråkmatte det, några av fynden idag var, en mcdonaldsmugg, halv snusdosa, platt ölburk, ett gammalt papper, en bit av en toffefekartong och en äppelskrutt.

Något annat som Yra är hemskans förtjust i är pinnar, långa, korta, smala, tjocka, med eller utan barr, spelar ingen roll så länge det är någon slags avkomma av ett träd... Häromdagen hittade hon en bit av en tumstock under vår lunchpromenad, som hon tog med sg ända in i bilen för att undersöka närmare.  Även jord och gräs är något hon gärna tänker sig som mellanmål....

Lite bilder från dagens promenad/spingafortsomntusanruntmatteförjagärlösiskogen:

 Stannat för att hämta andan månne??


 gräva, gräva, gräva...



  Vår sketluns har ätit jord!!!

  reser ragg.........

 ..eftersom dom elaka och även otäcka vita korna står där!!!

 nu har hösten trillat ner från träden...

Inte alltid lätt att vara hund

Matte Dirigerar trafiken idag, då Husse är ute och kör lastbil. Jag och Yra hade det relativt harmoniskt här för en stund sedan, hon tog sin förmiddagslur(precis börjat på den) och jag hade ringt ut hämtningar och kände att jag hade koll på läget, det är då två störande ventilationsgubbar plötsligt väljer att sätta ett bautaborr rätt i ventilationstrumman ovanför kontoret, föredetta förmiddagsvilande hund flög upp som skjuten urr en kanon och skällde som en bandhund, som om det inte vore nog pratade även dessa herrar med varandra i trumman vilket skapar en hemsk ekande grov mansstämma vilket hund inte tyckte var bättre!!!!!! Slutade med att jag (för hennes hjärtas skull) fick gå ut och lägga henne i bilen, så nu sover hon där istället........
Väldans svårt i sådanna lägen att försöka förklara för arg/rädd hund att dom får vara i ventilationstrumman och låta hotfulla, somna om du gumman..... Inte alltid lätt att vara hund.



Fiskedag i Mossbrott

Igår kravlade vi motvilligt ur sängen redan 06:20, på med underställ regnställ och mössa, väcka trött hund och sedan åka till Niklas och Jenny. Detta endast för att vi hade bestämt oss för att åka till mossbrott och fiska tillsammans.
Niklas som är något mer fskerierfaren än vi andra tog genast på sg rollen som guide och hjälpte oss med liner & krokar...

Niklas fördelade på följande vis, jag och jenny skulle kastmeta med räka och Jesper och han skulle vara mer manliga och därför flugfiska :).

Den enda som tydligen tagit med sig fiskelyckan denna dag var Nickepicke som fick en regnbåge... Jag och Jenny som hade bestämt oss för att vinna den lilla interna fisketävlingen fick ge upp framåt eftermiddagen, men skyller på dåliga räkor och inget annat!!!!

En mysig dag fick vi iallafall, solsken hela dagen, äggmackor till frukost och grillad korv till middag, vi var alla trötta när vi avslutade dagen med fika på Knekltängen!!!!

 FlugfiskarJeppe

 Kastmete....

 Brottet i morgonsolen...



 Fika!!!!

 Yra dricker vatten ur Kåsa

 Spännande med räkor som flyger omkring i luften.

 STORfiskar´n

 
Regnbåge alá Niklas

 Regnbåge Närbild/profil

lite..

..bilder från när jag och Yra var ute och tränade/busade  förrgår.....

 På helspänn, var det något i skogen ???

 Här då???

 neeeh inget här heller, ok matte då kan vi börja, vad ville du?

 meeeen åhhh nu har jag ju legat här hur läääänge som helst...

säg det då säg det då, ser ju att du har godis och leksak till mig därborta hos dig


.... varsågod........

 jiiiihoooo godiiiiis, matte tycker jag e duktig..... (vm i fartränder)

 va ska matte gör därborta med godis & varför måste jag sitta här???

 sååg ju att hon stoppade godis här någonstans jue.....

Ingen rolig natt

inatt har inte matte och husse tyckt att Yra varit så hemskans chamig. Fröken brun valde att vakna för kss och bajs mitt i natten, husse (min tappre sambo, tack tack) gick ut med vår ylande och skällande hund, när de sedan gick in igen och yra placerades bakom galler i bädd gick det inte som det brukar (att fröken lägge rsig ner och somnar om) nej nej, Yra ville vara uppe för nu var hon pigg, så hon satt där och pep och tjöt.... grrrrrrr...
Inget trck för att få henne tyst fungerade, och för att inte även barnen skulle vakna så satte sig husse med henne i dagbädden/soffan en stund, där hon fick somna om och sedan bäras till sin bädd.
Tusan inte alltid chamgt med vovve. Idag är både matte och husse slöa, och tydligen även Yra som nu stensover.



svampplockning

I helgen efter vi hade varit och handlat åkte vi för att spontanspana lite efter trattisar, samtidigt som Yra kunde få sig en skogspromenad tänkte vi.. det regnade när vi var påväg till skogen men lagom till att vi kom fram tog regnmolnen expressflyg någon annanstans och vi kunde promenera runt i skogen i solskenet!

Yra som tyckte vi var tråkiga när inte hon fick böka runt med nos och tassar bland svampen vi hittade, så hon valde istället att agera grävmaskin och göra asagörasketastorahål överallt... sketlunsen!!!

Vi hittade iallafall en massa svamp!

 grävagrävagrävagräva...













Det tog ett tag att rensa alltihopa men på kvällen blev det kantarellsoppa som lön för mödan och resten av svampen hamnade på tork!!

vår tjej är sur...

Yra blev sur på sin matte i förmiddags, sådära grinig,  anledningen till hennes plötsliga humörsvängning var att hon iinte fick smaka på mattes kaviarhårdmacka hon satt och smaska på till frukost.. Jag försökte förklara för Yra att hon inte ens borde tycka om kaviar då det luktar illa, men hon surade ihop istället, gick och lade sig i bädden och blängde på matte tills hon bestämde sig för att sova istället.

Idag är det fredag, det gillar vi i min familj!!!!





När vi skaffade dobermann trodde inte jag att v skulle få en knähund, så blev inte fallet... vi har fått en hund dom helst vill åla upp i knät hela dagarna  ända...




Inte så lätt att jobba med hund i knät dock...



Men det är lite mysgt ändå!!!




RSS 2.0