Sakletardobbis

Vår hund gillar att leta efter intressanta saker (enligt henne bör tilläggas) när vi är ute... därav tycker hon av vägdiken är rena skattkammaren, och trots att hon aldrig sett pippi långstrump har hon utnämt sig själv som den bästa sakletaren någonsin.
Idag är matte hemma och pluggar, och efter att husse varit hemma med lte lunch till oss tog vi på oss varma kläder, då det plötsligt blivet görakallt ute, och gick på promenad. Matte hade bestämt sg för en av skogsrundorna och detta betyder att man måste gå längst med vägen en bit, dvs vid diket.... Yra försökte som vanligt att få ta med sig diverse saker hem, men som vanligt tillät inte tråkmatte det, några av fynden idag var, en mcdonaldsmugg, halv snusdosa, platt ölburk, ett gammalt papper, en bit av en toffefekartong och en äppelskrutt.

Något annat som Yra är hemskans förtjust i är pinnar, långa, korta, smala, tjocka, med eller utan barr, spelar ingen roll så länge det är någon slags avkomma av ett träd... Häromdagen hittade hon en bit av en tumstock under vår lunchpromenad, som hon tog med sg ända in i bilen för att undersöka närmare.  Även jord och gräs är något hon gärna tänker sig som mellanmål....

Lite bilder från dagens promenad/spingafortsomntusanruntmatteförjagärlösiskogen:

 Stannat för att hämta andan månne??


 gräva, gräva, gräva...



  Vår sketluns har ätit jord!!!

  reser ragg.........

 ..eftersom dom elaka och även otäcka vita korna står där!!!

 nu har hösten trillat ner från träden...

Kommentarer
Postat av: Nilla o Filippa

Haha, vad skoj det är att läsa om Yra! Hon verkar vara vääääldigt lik Filippa, som är oerhört besatt av pinnar, grenar och diverse annat hon finner på marken. Annars är några av favoritsysselsättningarna att jaga möss och att gräva djupa hål i marken. Tur att vi inte har någon trädgård ;) Vad stor Yra ser ut att ha blivit. Det har säkert Filippa också, men man märker inte det när man umgås med henne hela dagarna.

2008-10-30 @ 21:20:55
URL: http://onasyrvaderfilippa.weebly.com
Postat av: kix

jojo kallt vart det allt, när jag gick från jobbet i kväll snöade det och det vet jag ju att matte ebeeh äääälskar över allt annat i hela vida världen!

2008-10-30 @ 22:59:33
Postat av: Karin Danielsson

Tjohej!

Jo - de kära syskonen verkar vara VÄLDIGT lika varandra!!! =)

Ska ni ställa ut på My Dog Show i Göteborg i januari??

Fritz, Frodo och Freja ska anmälas vad jag vet idag - det vore jättekul om YraPyra också kunde komma!!! (ska försöka tjata med mig Fenix också...=)

Vi riktar in oss på den dagen när en domare som heter Derek Smith ska döma - för fasen att man har råd att ställa i två dagar!!! =(

Ha det gott i höstrusket!

(det snöade hos oss i morse också)

2008-10-31 @ 13:13:28
URL: http://www.lissie.se/tusse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0