lite bilder...

Från söndagspromenad & Grill

 Yra har nytt täcke...

 Tequila tyckte att livet bunden vid ett träd under korvgrillning var sådär skoj!

 Lilla Nilla & lille mille

 Jenny hade helt klart roligast

 Korvdax

 Mille smaskade Brago och korvbröd



 Dessert

 mums!

Igår fick Yra en saftflaska med godis i, hon hade vissa problem att fp ut dom

 
 


Julstöket är över..

.. och man är tillbaka på jobbet igen.. förvisso gäller det bara två mindre svettiga dagar med tanke på att de flesta håller stängt eller går på lågvarv dessa mellandagar.

Varit hemskans skönt med långledighet, vi har haft lagom mycket firande och inte behövt flänga som skållade råttor som det kan vara. Julafton var vi hemma och hos Hambo & Eda och juldagen var det Tibrofirande, vi avslutade kvällen med att träffa en kompis till jeppe + hans två vänner på en krog i stan där de fick i sig några öl och jag fick mig ett alkoholfritt glas vin. Annandagen ägnades åt mellandagsshopping där både ja och Jeppe fyndande, och det tänkta firandet denna dag blev inställt på grund av att bror fick magsjuka.  Barnen var hos oss både julafton och juldagen vilket varit mysigt.

Igår var vi ute med Nikals, Jenny, Mille och hundarna på promenad + korvgrillning, var en såndära toppenfin dag med rimfrost och solsken och sisådär 5 minusgrader, var jättefint på Kinnekulle törs ja lova, var väl ute i ca 3 timmar och Yra var helt slut när vi kom hem.. var hemskans mysigt! kommer bilder från promenaden senare....

God Jul till er, nospuss

YraPyra och vi andra önskar en riktigt God Jul och mysig ledighet!!



Hon delar även ut julnospussar till syskonen och andra trevliga dobermannfilurer så som Nilla, (blodhunden Tequila får däremot bara en liten liten en med tanke på att Yra har vissa problem med tilliten till henne efter deras första möte för längesen ;) )



Massa kramar till er alla!!

hundhelg

HUNDmässigt var helgen som gick fantastisk skön, även för övrigt var den bra på många sätt, men vi fick lite extra Yratid vilket var skönt.

I lördags gick vi ut på en riktig snöpromenad i drygt 2 timmar i både skog och på vägar runt omkring oss, var jättehärligt faktiskt...

Trots att det hade töat och nte vädret var fullt så härligt kom Niklas, Jenny, Mille + hundar på söndagen och vi fick oss en rejäl promenad/koppelträning då med.. gött...







I söndags var det lussefirande på kvällen med lillemans klass.. han var helt klart snyggaste pepparkakan!

 

Yra Houdini, utbrytardrottningen!!!

Vår hund är numera utnämnd till utbrytardrottning och går sedan gårdagen under namnet Yra Houdini.

Igår vid 14:00 hade husse & mattes tålamod när det gällde Yra, nämlgen så att hon är påväg in i sitt första löp, vilket inte gjort henne varken smartare eller mindre påstridig.. i vilket fall som helst så åkte jag som sagt hem med henne, stoppade in henne  iburen, stängde dörren ut i hallen, låste ytterdörren och åkte tillbaka till jobbet....

När vi sedan kom hem några timmar senare och svängde ner på vår lilla grusinfart står det en hund nedanför vår hustrappa... kolla sa ja till jeppe YRA STÅR DÄR!!! - neeeeh sa jeppe, det måste vara en hanhund som fått nos på henne... Men ack nej, så var inte fallet, det var YRA som stod där, och lyckligt kom springande mot oss när vi klev ur bilen. Jeppe blev genast orolg att någon brutet sig in  huset.. så var det inte heller... Y.HOUDINI hade lyckats ta sig ur bur (med två hakar) genom innerdörren ut i hallen och ut genom ytterdörren !!!!!!


Genast kom ju tankar som att -tänk om hon blivet överkörd, eller fått upp ett spår och stuckit till skogs.. som tur var tyckte Yra att det var nog att vara herre på täppan i sin egen trädgård och hade grävt ett nytt stort hål i gräsmattan som underhållning medans hon väntade in sin flock!
Inomhus hade vi 17 grader så vi tror inte hon vart ute så länge då vi kom hem eftersom det var närmare 2 minus ute, temperaturen borde annars vart betydligt lägre inomhus...
Hädanefter får vi väll sätta hänglås på Yras bur också!!!


Livet som hundägare är adrenalinskapande!!!!

Vår lilla groda!!!

Nu har vi fått bild på vår lilla groda, detta lilla mirakel som ligger där inne och växer, både jag och den blivande fadern tyckte att detta var riktigt häftigt!!

Den verkar vara envis som tusan då hon på kliniken försökte få den att vända på sig så hon kunde mäta huvudet, totalvägran, låg bara och sprattlade med benen och viftade med händerna lite besvärat när hon buffade på den, gulligt :), tillslut fick hon huvudet mätt i alla fall!!

Allt såg bra ut, hjärtat tickade, magsäcken fanns där likväl som hjärnhalvor, ben, armar, tår & fingrar. Mäktig känsla.

Hemskans mysigt var det och Hanneman var med han också för att undersöka att det fanns ett lillasyskon i magen!!

Så nu har vi fått tiden framflyttad till den 22 maj istället för den 17 maj.

 I Profil

 Händerna och ena benet är med, den lilla nästippen är söt!


advent nr 2

Idag har det varit fullt hus på knektängens ägor (förvisso inte så svårt att fylla vårt lilla hem) .. vid 11-tiden kom bror, Linda och lille Lucas och även mor & Rolle på besök. Vi drack glögg och hade det mysigt...
Vid ett tiden var mor och rolle på väg att åka, men vi bjöd dom på lunch (var ju lika bra när dom ända hade stannat så pass länge :) )
Efter mat och undanstök så skjutsade vi det ena barnet till en kompis och det andra fljde med oss till jobbet då vi skulle åka för att fixa lite inför morgondagens utbildning.



Snart är det helg igen..

.. vilket känns väldans skönt, barnen kommer och jag har tänkt försöka få till ett pepparkaksbak med dom, lovade det vid ett svagt tillfälle förra helgen dom var hemma ;)!!



Vi misstänker att vår hund håller på att gå in i sitt första löp.. hon är tro det eller ej aningen knasigare än vanligt vår lilla chokladpralin, bara att avakta och se om vi misstänker rätt!

Solen har just börjat gnistra i snön utanför fönstret här och genast blir man sugen på en hundpromenad i skogen istället för att sitta inne på jobbet, tror även (fast än att hon sover i besökstolen för stunden) Yra hade tyckt att det hade varit skojigt!! Tyvärr är det ju så nu denna på sidan av året att det är fullkomligt bäcksvart  när man kommer hem från jobbet, och mörkrädde matte (även husse lider en aning av mörkräddheten)vägrar gå ut i skogen när man inte ser något, vägar går bra (även om jag går snabbare än vanligt) men skogen, nej, nej, så voffsing tycker nog att det är lite trist och får mestadels sådana äventyr under helgerna :) !!!!


JobbTime..




RSS 2.0