det är varmt att vara hund

När sommaren har kommit till oss är det som hund ganska svettigt.. detta resulterar i att vår lilla dobbis sover mest hela dagarna (förutom när man vaknar till några minuter för att busa litegranna)

 Ungefär såhär ligger Yra hela dagarna!!

 Början till Bus...


När man ser sådana här bilder kan man förstå att det fnns folk som är hundrädda... vart tog våran söta lilla valp vägen??
Ulv i fårakläder???
" You´re the devil in disguise....."  

sommarhelg!!!

I helgen har det varit varmt som tusan och en fantastisk sommarhelg. Yra har haft blandade känslor till värmen, men eftersom barnen har varit här har det varit full fart på henne även när hon inte har orkat.
 
Lägger in lte bilder när vi hade vatenlek i trädgården och även på vår söndagkväll som vi tillbringade tttandes/lyssnandes på Diggiloo med barnen, Yra hade då sin första "jagärbortlämnadvalp" kväll som utövades hos farfar och Eda. 
Yra blev självfallet bortskämd och fick mys, uppmärksamhet till 100%, taxbus/lek och sova i SÄNG, detta tyckte hon var en god ide´och gjorde därför ett försök till att få sova på Husses tempurkudde när vi kom hem, matte & husse uppskattade dock inte hennes nya sovplats utan man blev genast upplyft och buren till bädden istället, URtråkigt tyckte Yra men gillade efter en stund läget!!

Idag kom husse och Yra till mattes jobb där vi passade på att väga vår Flicka, hon väger numera kraftiga 16 Kg vilket betyder att hon gått upp 6,5 Kg sen midsommar.. !!!





Vem har roligast Yra eller barnen, eller kanske husse med vattenslangen???

 

TRÅÅÅÅKIGT att köa!!                               Grodperspektiv (??!!!!!) eller bara ur barnets synvinkel (??)

 
 lusläser Aftonbladet, eftersom det ALDRIG börjar någongång, "vad är klockan" frågades var 5:e minut.

  

Jiiihooo.. äntligen är dom igång!!!


 Sitter tillsammans och sjunger med!!!


Vi hade en toppenkväll medans Yra blev väl omhändertagen i Skälvum.

på utflykt med matte och kicki


 Vi åkte till Läckö i veckan för att bli lite almänbildade.. Yra fick naturligtvis följa med på vår tjejdag, då det även vankades bad pch picknick!!!


 



Yra Tyckte inte att det var så kul att bada som matte, men efter ett tag kom hon åtminstonde med i vattnet om än något motsträvigt!!!! simma kunde hon smidigt som få.. !!!



 SOMMAR!!!!!!!

Lite bilder från senaste veckan



Vegetarian????

Vår lilla brunis har en förkärlek till Blommor, helst av allt äta dom.. detta vet man mycket väl som dobbisvalp att man inte får, men får man vara ensam ute en liten stund passar man på att ta sig en brakmåltid i mattes krukor. När man sedan blir upptäkt ser man hemskans oskylldig ut! 

 Det var inte jag!!!!!!!!!

 Jag vet inte vem som gjorde det!!!

 Bildbevis på gärnisngsmannen (hunden)!!







I Söndags kom matte och husse på att det var fallens dagar i Trollhättan, så vi packade fikakorgen och åkte iväg  spöregnet. När vi kom fram blev det uppehåll och vi satt och mös några timmar och tittade på fallpåsläppet. När vi var påväg tillbaka tll bilen blev vi stannade av en tjej som stod och delade ut smakprover från Cellog´s, hon kom fram till oss och frågade vart Yra kom ifrån, det visade sig att hon var matte till Yras lilla bruna syster och tyckte att det såg ut som vi kom gående med hennes hund! Roligt att träffa på henne, lite synd att hon inte hade syrran med sig dock hade varit roligt att få träffa henne!!

 

Yra och husse busar!!!

 Spanar´n!



 Yra och matte  Trött

 
 

småfnissar

hihi.. sitter här och småfnissar efter att jag fått ett telefonsamtal av husse. Våran hund är väldigt pratig utav sig, hon låter i de flesta situtioner, knorrar, piper och pratsjunger... När husse ringde  hör jag Yra låta "mjöemjöehmöhe" i bakgrunden.. när jag undrar vad vår flicka pysslar med berättar han att hon varit och hämtat sitt ben på golvet, klättrat upp i en av besökstolarna på jobbet (med viss möda, nyss lärt sig detta ser skoj ut när hon flaxar med bakhasorna för att få fäste i något och kravla sig upp)och biter en stund på sitt ben, men då händer det fruktansvärda, hon tappar kontrollen över benet som sliter sig loss och kastar sig handlöst ner på golvet... detta gör Yra irriterad, så hon börjar med att försöka skälla upp benet i stolen igen, när detta är utan resultat börjar hon istället prata "förstånd" med detta goda tuggredskap.. inte helelr detta gav resultat... men skam den som ger sig :). Hon fortsätter ett tag till men ger tillslut upp och går ner till benet istället.
Som husse är det int alltid lätt att vänta ut pratig Dobbbis när man sitter på jobbet utan ibland när man sitter i telefon och har besök tycker man kanske att en tyst hund är att rekomendera, det är då man går och kastar upp benet istolen till pratande hund.. det är väl detta hund har lärt sig och inte förstår varför det finns tillfällen då inte benet kommer flygande efter att man talat med det!! hihi...

Igår hade vi "sitt-ligg" träning med Yra, innan har bara "sitt" varit det vi hårdtränat på... tog ett tag innan Yra fattade vad vi ville, men hon fick snart kläm på övningen och tyckte att det var ett relativt enkelt sätt att få belöning på... duktig tjej!!
Däremot när vi gick utomhus (hade träningpasset på köksgolvet) blev det aningen förvirrat när det var tämligen obehagligt att lägga ner lilla magen i HÖÖÖGA gräset.. men till slut fick vi igenom momentet även där!
EFter träningspasset somnade Yra gott, vaknade för lite kiss och mat och somnade sedan om för natten!


                                                           


växer som gräs

ja, det gör hon vår lilla (snart stora) tjej, tittade på ett kort hemma från när hon kom hem till oss och låg i sin bädd och käkade på sin rosa gummigris... tusan som hon var liten, fick nästan bestiga grisen och bädden var huuuur stor som helst och hade kunnat rymma halva kullen med valpar.... Nu plötsligt börjar hon fylla ut bädden, nå upp till alla "därfårinte jagvarauppemedtassarochnosställen" och man kan fajtas/leka med henne utan att hon far omkring som en tallevante, det är som lite mer motstånd.

                                                     

Hon har gått upp ca. 10 kg som hon flyttade in hos oss.. konstigt att dom inte avlider av växtvärk dom små liven.
                                                                                                                                                                                  
Något som växer i takt med henne är kärleken till vår brunis,  vi låg igår framför tvn och Yrapyra skulle prompt trycka sig ner emellan oss och mysa, i sådanna lägen kan man bara ligga och se på henne och glömma att man någonsin varit en uns irriterad på henne, att hon överhuvudtaget närmat sig till att bita på något hon inte får, att hon aldrig kissat på någon matta eller torkat av sitt foderkladd på ens vita byxor preeecis innan man ska åka till jobbet!

Älskvärda lilla hund!!!!                                

håltagning av öra!!!

Yra har hål i örat.... och då menar jag inte hörselgången utan ytterörat..

man kan ju tro att vi vill ha en megahäftig dobbis och sätta piercingsmycken i öronen på henne, men riktigt så var det inte i detta fallet.
Där var mer som så att vi skulle ut på hundpromenad med kompisarna  och deras dobbisdonna som är i 6års åldern (tror jag N & J får ha överseende om jag felar något på T:s ålder) hon har inte träffat Yra förrut, hon (varulven som jag kallar henne numera) var för Yra en spännande varelse.. så stor, svart och utan svans, Yra som är en social och glad valp med tankar om att ingen i hela världen vill henne något ont ville ju naturligtvis hälsa på stor vovve...stor vovve uppskattade inte Yras mindre graciösa hälsningstrick utan bestämde sig för att försöka bita av henne örat... som tur var lyckades hon inte.. däremot har Yra numera hål i örat och sargade kanter med sårskorpor. Det blödde som tusan och vår  hund har haft förband på örat i två dagar (sådär snygg) och sett ut som en skadat soldat...
Som tur är har hon ju fantastiskt fina anlag och därav även ett läk-kött som inte gårav för hackor, så hon börjar rätta sig till igen hihi...!!! SÅ kan det gå med en nyfiken valp och en mer gaggig valphatande donna ...Får väl hoppas att YraPyraFikonskalle lärt sig något av denna händelse, om inte annat får vi väl förbereda oss med förstahjälpenkit och storpack plåster nästa gång det är dax att träffa T.
                                                   


tjoho!

lite bilder!

På utflykt till Trollhättan



åt

En göööörstor båt slussas!!

 Husse är däruppe!!! ( matte nere)



 Matte & husse på samma höjd över havet igen :)




Utsikt!!


RSS 2.0