småfnissar

hihi.. sitter här och småfnissar efter att jag fått ett telefonsamtal av husse. Våran hund är väldigt pratig utav sig, hon låter i de flesta situtioner, knorrar, piper och pratsjunger... När husse ringde  hör jag Yra låta "mjöemjöehmöhe" i bakgrunden.. när jag undrar vad vår flicka pysslar med berättar han att hon varit och hämtat sitt ben på golvet, klättrat upp i en av besökstolarna på jobbet (med viss möda, nyss lärt sig detta ser skoj ut när hon flaxar med bakhasorna för att få fäste i något och kravla sig upp)och biter en stund på sitt ben, men då händer det fruktansvärda, hon tappar kontrollen över benet som sliter sig loss och kastar sig handlöst ner på golvet... detta gör Yra irriterad, så hon börjar med att försöka skälla upp benet i stolen igen, när detta är utan resultat börjar hon istället prata "förstånd" med detta goda tuggredskap.. inte helelr detta gav resultat... men skam den som ger sig :). Hon fortsätter ett tag till men ger tillslut upp och går ner till benet istället.
Som husse är det int alltid lätt att vänta ut pratig Dobbbis när man sitter på jobbet utan ibland när man sitter i telefon och har besök tycker man kanske att en tyst hund är att rekomendera, det är då man går och kastar upp benet istolen till pratande hund.. det är väl detta hund har lärt sig och inte förstår varför det finns tillfällen då inte benet kommer flygande efter att man talat med det!! hihi...

Igår hade vi "sitt-ligg" träning med Yra, innan har bara "sitt" varit det vi hårdtränat på... tog ett tag innan Yra fattade vad vi ville, men hon fick snart kläm på övningen och tyckte att det var ett relativt enkelt sätt att få belöning på... duktig tjej!!
Däremot när vi gick utomhus (hade träningpasset på köksgolvet) blev det aningen förvirrat när det var tämligen obehagligt att lägga ner lilla magen i HÖÖÖGA gräset.. men till slut fick vi igenom momentet även där!
EFter träningspasset somnade Yra gott, vaknade för lite kiss och mat och somnade sedan om för natten!


                                                           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0